Odlingssäsongen är äntligen igång!

Varje år när jag sår mina första frön för förkultivering tänker jag: ”Det kommer aldrig att gå”. I år förkultiverar jag lite olika tomater, squash, aubergin, gyllenbär och gurka. Det börjar ta sig bra i odlingsslådorna och det är snart dags att gallra och planera i lite större krukor. Så här fint ser det ut:

Förkultivering /Caroline Hägg

I dag har vädret varit helt fantastiskt så jag tillbringade den största delen av dagen i trädgårdslandet. I år blir det två olika sorters potatis. I lådan längst fram till höger har jag satt ”Charlotte” (en delikatessort) och i den till vänster har jag satt ”Maris Peer” (en ekologisk potatis). Båda sorterna kommer från Skottland.

Odlingslådor

Odlingslådor / Caroline Hägg

Bakom potatislådorna har jag försökt gräva bort en del jord eftersom lådorna där behöver bytas ut. Det är där jag ska ha squashen och gurkan sen. Ännu ett steg bort,  på vänster sida, har jag planterat olika sorters sallad, mangold och dill. I den högra lådan har jag lite olika kryddor och ätliga blommor.

I lådan längst bort, mot vinbärsbusken, har jag planterat bönor, ärtor, lök, morötter och rödbetor. I år har jag varit noga med att täcka lådorna med fiberduk. Jag hoppas att det ska skydda mot rådjuren. Jag har också förberett med pellets mot sniglarna, får se om det hjälper något.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply