Sommarlov!

Nästan två veckor in på sommarlovet känner jag att jag verkligen gått ned i varv och jag njuter av att bara vara ledig. Men även om jag kopplar av så kommer jag hela tiden på nya idéer för min undervisning. Nu har jag öppnat ett dokument på datorn som jag kallar för lektionsidéer. Jag tänker mig att jag ska anteckna alla de idéer jag har så att jag inte glömmer bort dem när jag ska sätta igång med planeringen av höstterminen.  Lite så där i smyg måste jag erkänna att jag längtar till hösten men jag vet också att ledigheten kommer att göra mig till en bättre lärare.

Idag hittade jag det här på TED: http://www.ted.com/talks/lang/eng/stefan_sagmeister_the_power_of_time_off.html Om man sätter det han säger i relation till tanken att man ska ta bort lärarnas sommarlov så tycker jag att det här är bevis för att det vore en dum idé. Den ledighet vi har gör oss till med kreativa och engagerade lärare, det är jag övertygad om.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply