Skolstart

I går hade vi skolstart för eleverna, vi lärare har ju varit igång en hel vecka nu. Det blev en bra och mjuk skolstart där vi firade den första dagen med något som har blivit en tradition för vår skola, dvs. glass och ballonguppsläpp. På ballongerna har sexorna fäst små meddelanden men skolans mailadress och en hälsning. Så här festligt såg det ut:

I dag inledde vi dagen med att måla självporträtt, prat och samarbetslekar. Efter det så tog vi en långpromenad med de andra sexorna. Vi åt matsäck och lekte lite till. Eftersom två av de tre sexorna är nya i skolan hade vi laddat upp med lekar där de var tvungna att ta kontakt med varandra. Vi inledde med att de skulle ställa upp sig i bokstavsordning – det klarade de galant. Det tog 6 minuter för ca 70 sexor att fixa ett led. Mycket bra jobbat!

De fick också prova på ”autografjakten”. Vi hade förberett papper med 15 olika saker som de skulle hitta hos varandra. De fick inte fråga någon i sin egen klass och de skulle hitta en tjej och en kille som passade in på varje uppgift. uppgifterna var av typen; ”Hitta någon som har fått fler än tre fiskar i sommar”, ”Hitta någon som badat mer än tio gånger” eller ”Hitta någon som har samma fritidsintresse som dig”. Leken fungerade mycket bra och det var svårt att få dem att avbryta när vi skulle gå hemåt. Det kändes som om alla hade en mycket trevlig dag.

No comments yet. Be the first.

Leave a Reply